Escroci și Fraudă

Escroci și Fraudă

Frauda de identitate apare atunci când cineva utilizează ilegal datele tale personale. Babysits nu îți solicită niciodată datele personale. În cazul în care un utilizator necunoscut îți solicită datele personale, te rugăm să ne raportezi imediat, deoarece ar putea fi o încercare de fraudă.

Cum poți preveni frauda în calitate de utilizator?

  1. Nu da informații despre tine altor utilizatori pe care nu îi cunoști bine sau în care nu ai încredere. Ai grijă cu informațiile personale, cum ar fi detaliile pașaportului, adrese de e-mail, numere de telefon, CV-uri etc.
  2. Dacă ești abordat de o organizație, ar trebui mai întâi să afli mai multe despre ei. Dacă nu reușești să găsești informații, atunci ar trebui să fii atent la potențiale fraude.
  3. Nu transfera niciodată bani către o persoană pe care nu ai întâlnit-o și nu accepta niciodată bani de la cineva înainte ca jobul de babysitting să se încheie. În acest caz, este aproape întotdeauna vorba de o înșelătorie.
  4. Ferește-te de poveștile duioase. Un exemplu ar fi o poveste despre un partener decedat. Adesea escrocii pot folosi aceste tipuri de povești pentru a încerca să se joace cu emoțiile tale și să te convingă să transferi bani.
  5. Întâlniți-vă întotdeauna în persoană înainte de prima rezervare. Asigură-te că întâlnirea introductivă se desfășoară într-un loc public. Dacă nu ai încredere în situație, poți pleca cu ușurință.
  6. Menține suspiciunea când un utilizator sună anonim sau cu un număr de telefon străin. Majoritatea utilizatorilor au un număr de telefon local.
  7. Nu transfera bani prin aplicații de plată necunoscute. Escrocii folosesc adesea aplicații falsificate care duc la o pagină falsă pentru a afla detaliile bancare ale victimelor.
  8. Nu accepta niciodată un job de la o persoană pe care nu ai întâlnit-o. Familiile adevărate vor dori să se întâlnească cu tine mai întâi și să te intervieveze în persoană înainte de a te angaja.
  9. Nu plăti niciodată pentru o verificare de fond și nu utiliza un serviciu de verificare de fond necunoscut. Se poate ca în spatele acestor servicii să fie escroci care să îți fure banii sau, în cel mai rău caz, informațiile personale.
  10. Crede în instinctele tale. Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, este. Dacă ai în continuare îndoieli cu privire la autenticitatea persoanei, nu ezita să ne contactezi. Ne-ar face plăcere să aruncăm o privire la profilul utilizatorului și să-ți oferim câteva sfaturi.

Crezi că ai fost victima unei fraude?

Dacă credzi că ești victima unei fraude, raportează-ne imediat, astfel încât să putem bloca contul persoanei în cauză pentru a preveni continuarea activității frauduloase.

Depune un raport la poliție. Te sfătuim să depui întotdeauna un raport la poliție atunci când bănuiești că ești victima unei fraude de identitate.

Serviciu clienți